Warme school

 

Brooddoosnodig

Een lege brooddoos?!  Geen paniek, want in onze school toveren we zelfs lege brooddozen om tot een magisch ontbijt.
We omarmen het motto "leren kan niet op een lege maag!"  Een lege maag mag dan wel rommelen, maar onze kleuters weten dat een goed ontbijt als een toverdrank is, klaar om hun hersentjes te voeden voor een dag vol avontuurlijke ontdekkingen!

Daarom bieden we elke dag gratis ontbijt aan.  Tijdens de middagen krijgen kleuters de mogelijkheid om gratis soep te eten.  Op deze manier bieden we alle kleuters dezelfde kansen om tot goed leren te komen.
 

Kansarmoede

Hier in onze kleuterschool, waar leren en groeien hand in hand gaan, is elk kind een ster, klaar om te schitteren.  We geloven in het bouwen van bruggen, het openen van deuren en het creëren van een omgeving waar gelijkheid de norm is.  Samen stappen we de wereld binnen van het aanpakken van kansarmoede en we zijn vastberaden om een verschil te maken.

Met onze kleuters gaan we op ontdekkingsreis door de wereld van kansen.  We spelen niet alleen met blokken en verf, maar ook met ideeën over hoe we samen, als één grote familie, een impact kunnen hebben.  Van het organiseren van activiteiten tot het leren over diversiteit en inclusie, onze kleuters groeien op als kleine wereldburgers die begrijpen dat ze het verschil kunnen maken.
 

Kleinschalig

Onze kleinschalige omgeving is als een magisch land waar fantasie en leren hand in hand gaan.  Terwijl we onze eerste stappen zetten op het pad van leren, groeien we samen, van vriendjes maken tijdens kringgesprekken tot het ontdekken van de wonderen van letters en cijfers.

Betrokkenheid van ouders staat hoog in het vaandel.  Samen vormen we een hechte familie waar de deuren altijd openstaan voor vragen, ideeën en enthousiasme.  Hier krijgen ouders niet alleen een inkijkje in het dagelijke leven van hun kinderen, maar worden ze ook uitgenodigd om deel uit te maken van de kleurrijke canvas van ons educatief avontuur.

In onze familiale school onstaan niet alleen herinneringen, maar ook een liefde voor leren die een leven lang meegaat.  Samen vormen we een unieke en warme school waar de magie van kleuterjaren tot leven komt!
 

Diversiteit

ln onze school is diversiteit niet alleen een woord, het is een avontuur dat we samen beleven, een reis vol ontdekkingen waarbij elk kind als een uniek hoofdstuk in ons kleurrijke verhaal past.

Onze kleuters leren niet alleen van boeken, maar ook van elkaar.  Ze ontdekken dat de wereld niet één kleur heeft, maar een prachtig palet is van verschillende achtergronden, talen en tradities.  Samen verkennen we deze rijke diversiteit, delen we verhalen en leren we dat verschillen geen barrières zijn, maar kansen om te groeien.
 

Feestplezier

Hoera, het is feest!  Elk glinsterend moment is een reden is om te dansen, lachen en samen te vieren.  

Feesten in onze school gaat niet alleen over de glitter en glamour.  Het gaat om het vieren van vriendschap, het delen van liefde en het koesteren van de kleine momenten die ons hart verwarmen. Elk feest vormt een brug tussen leren en vreugde met ouders, familie, vrienden en leerkrachten.

Jaarlijks organiseren we onder andere een grootouderfeest, schoolfeest en mama- en papadag waar we genieten van gezellig samenzijn.
 

Open communicatie

Leerkrachten, ouders en kleuters vormen samen een hecht team, waarbij de communicatie heel belangrijk is. Samen bouwen we een brug van begrip en ondersteuning, waar ouders en leerkrachten elkaars partners zijn in de reis van het opgroeien. We delen niet alleen de successen, maar ook de uitdagingen, want in onze kleuterschool weten we dat samen praten en delen de sleutel is tot een positieve leeromgeving.